Veckans recept (Vecka 47)

On 22. november 2010, in Recept, Recept, efter träningen, by admin

Veckans recept – Sunda tortilla

Detta är ett sunt alternativ till de traditionella tacos som man kanske brukar laga till familjen på fredagar. Det är enkelt att göra och hela familjen kan göra sina egna tacos med sin favoritfyllning. Kan göras antingen med kycklingfilé ( med Fajita seasoning mix), tonfisk eller vegetarisk Taco Mix ( görs tillsammans med en burk krossade tomater)

 

Till 2-3 personer


300 gram kycklingfilé som steks tillsammans med en påse Fajita seasoning mix eller 1 påse vegetarisk Taco Mix som blandas under uppvärmning i en kastrull med en burk krossade tomater eller 1 burk tonfisk


1 burk salsa

250 ml creme fraiche

1 förpackning Tortilla bröd

 


Till fyllning används:

2 avocado

3 morötter

2 selleri stänger

1/2 gurka

10 körsbärstomater

50 gr majs

50 gr ärtor

2 röda eller gula paprikor

380 gr Svarta bönor

1 påse med grönsallad t ex Ruccola eller Babyleaf spenat


Skär all fyllning i små bitar och lägg i små skålar var och en för sig eller tillsammans i en stor skål. Morötterna kan man om man vill strimla med en potatisskalare för att göra det lite fint. Om majs och ärtor är frusna kan man tina upp den genom att lägga dem i en sil och hälla kokande vatten över.


Fyll en Tortilla med sallad och grönsaker, lägg därefter i en sked med kyckling/tonfisk eller vegetarisk Taco mix och avsluta med creme fraiche och salsa. Bon appetit!

 

Leave a Reply