Uppvärmning

Ett par minuter på löpbandet trodde alla experter var det som behövdes för att värma upp för sport och motion, och det är fortfarande vad de flesta människor gör. Men det finns ett mer effektivt sätt att förbereda kroppen för fysisk aktivitet.

Det innebär att gå igenom en serie av dynamiska övningar som ska öka din kärntemperatur, underlätta rörligheten runt lederna och göra nervsystemet redo för träning. Ordet “uppvärmning” omfattar inte riktigt det. Det är därför man kallar det “Movement Preperation” eller “Movement Prep”. Mer än bli varm, “Movement Prep” minskar skaderisken och förbättrar din träning.

Vi tillbringar större delen av vår tid sittande på vår rumpa vilket gör att musklerna motsats till dem (höftböjaren) blir strama och inaktiva. På grund av vår livsstil har några muskler somnat och då måste dessa muskler aktiveras för optimal funktion, en av dessa är sätesmusklerna (gluteus maximus och gluteus minimus). Andra muskler, som också måste aktiveras är främre sågmuskeln (serratus anterior) och mage (transversus abdominis m.fl.). Movement Prep väcker dessa muskler och inte bara för din träning, de kommer att förbli påslagna under resten av dagen.