Referenser

Jag har alltid älskat att röra på mig. Och har tränat regelbundet 4-5 ggr i veckan i princip hela livet! Jag tog kontakt med Lars för att jag behövde variation i min träning (som mest består av löpning, styrkepass i grupp, aerobics och lite skidåkning) och för att bygga upp styrka och smidighet. Jag var också nyfiken på att se hur det var att få hjälp av en personlig tränare.

Lars är en mycket engagerad och kunnig tränare. Du får hjälp med hur du ska hantera din vardag, träning, kost och sov vanor, och det funkar! Jag är mindra stel i min nacke, har mindre ont i mitt “löparknä”. Har byggt upp min styrka och fått mer varierat träning

Vänliga Hälsningar

Anna Gidebratt, frisör, 3-barnsmamma


Effektiv och rolig styrketräning! Lars ser till att man får resultat med endast två 45-minuterspass per vecka.

Det är tiden det hänger på – tiden att hinna träna. Därför vill jag ha effektiva övningar som aktiverar så många muskelgrupper som möjligt. Jag uppfattar Lars som mycket kompetent inom sitt område – han vet vad han talar om. Han är tillgänglig för frågor, han tar ansvar för träningen och han kan anpassa övningarna i det oändliga. Jag har tränat styrketräning av och till tidigare, men har alltid tröttnat efter några månader. Nu har jag tränat regelbundet i över ett år. Det är lätt när det går snabbt och är roligt.

Vänliga Hälsningar
Helena Grahn


Har nu tränat i ca 1 år under Lars ledning och det har varit en spännande process med ökad kondition, styrka och smidighet. Vi har satt tydliga och långsiktiga mål och att från att ha jojo-bantat under större delen av mitt vuxna liv, har jag nu påbörjat en resa som har inneburit en viktminskning på 25 kg – målet är på 40 kg. Jag har under det senaste året ändrat mycket av min kosthållning tack vare goda råd från Lars. Lämnar gärna mycket goda referenser till Lars för hans kunnande och engagemang.

Vänliga Hälsningar

 

Ulf Karlsson


Jag tränade tidigare Thaiboxning i 2,5år, råkade sedan ut för ett diskbråck och kotkompression i ländryggen som jag opererades för 2009, fick därefter rådet av läkarna att fortsätta min träning för ett fortsatt bra arbetsliv. Jag började styrketräna 2 månader efter operationen på 9:e träningsstudio.

Efter 2 års styrketräning började jag gå på Lars Kettlebellpass och märkte tydlig förändring på både styrka, stabilitet och rörlighet blev då intresserad av att få lite mer hjälp med träningen av Lars.

Jag har nu ett helt annat rörelsemönster i övningar, mycket bättre styrka och bättre stabilitet. Något som jag märkt sker per automatik efter Lars träning är att när man ska tar upp, lyfter saker och bockar sig så gör man det på RÄTT sätt. Förut hade jag en del problem med stela muskler vid skuldrerna och gick på massage 1 gång i månaden nu behöver jag inte gå alls lika ofta på massage. Lars är mycket kunning och tar sig alltid tid om man har frågor och engagerar sig i ens behov och önskemål.

Vänliga Hälsningar

Cecilia Åkesson, Processoperatör


Är mycket nöjd med Lars som personlig tränare och träningsprogrammet som jag erhållit.

Lars är professionella och träningen har givit mig ökad rörlighet och styrka. Gångförmågan är avslappnad och ledig, känner inte av den stelhet som jag hade tidigare. Kommer att kämpa på framöver med träningen. Har fått en insikt att kroppen har ett stort behov, för att må väl.

Vänliga hälsningar

Charlotte Svensson


Lars är oerhört kunnig inom sitt område, men han är inte bara engagerad i träningen utan även i mig som tränande.

Lars ger grundläggande, anpassad träning; anpassad efter min person/kropp och mina önskningar och träningsmål – och det var precis det jag önskade mig, inte något standard-program i styrketräningssalen.

Med hans gedigna kunskap och intresse är Lars också det självklara alternativet till ett nytt träningsschema, när jag har tränat upp mig och ska söka nya mål med min träning.

Vänliga Hälsningar

Fredrik Brobeck, Ekonom


När jag tog kontakt med Lars hade jag redan träna relativt regelbundet i ett år. Min träning hade bestått av löpning, friskis- och svettispass och ett å annat stavgångspass. Jag tränade ca 2 gånger i veckan, men fick inga resultat.

Lars tog reda på vilka mina träningsmål var, vad jag vill förbättra med min träning. Tillsammans gjorde vi upp en plan på hur jag borde lägga upp min träning, hur jag borde äta och framför allt hur jag borde vila och sova. Lars är alltid jätte hjälpsam och ger en ofta mer information än vad man frågade efter, vilket gör att man alltid känner att man fått lite extra kunskap med sig när man haft en träff med honom.

Å de fina är att hans metoder verkligen funkar. Med Lars träning tappade jag rätt så snart 3-4 kilo vilket jag hållit i snart ett år, jag är lugnare och jag känner mig starkare inifrån, och framför allt så tycker jag fortfarande det är väldigt kul att träna. Övningarna han ger mig att göra är roliga och jag lär mig mycket om min egen kropp genom att träna dom. Jag tränar inte mer eller längre tid nu jämfört med vad jag gjorde innan jag träffade Lars, men mina träningsresultat är ändå så pass mycket bättre. Jag kan varmt rekommendera alla att träna för Lars!

Vänliga Hälsningar

Veronica Lindeberg, klimat- och energirådgivare


Jag har styrketränat, eller om jag ska kalla det,” lyft skrot ” under större delen av mitt vuxna liv. För 6 månader sedan kom jag i kontakt med Lars och hans träningar. En av de saker som till en början väckte mitt intresse var att ett flertal NHL klubbar använder samma träningsupplägg och övningar som Lars. Som gammal hockeyspelare ville jag testa.

Jag tränar nu på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare. Att lyfta vikter utan någon tanke bakom kan många gånger göra mer skada än nytta. Lars är mycket kunnig och en bra pedagog, nu vet jag hur jag skall träna och vad som händer i min kropp när jag tränar. Som med allt här i livet så blir det roligare när vi har en förståelse för det vi gör. Men det bästa är att jag mår bättre, känner att jag blir starkare, smidigare och har fått en bättre balans.

Vänliga Hälsningar
Kent Hill, pensionär


Min kone Birgit og jeg bruger Lars til både genoptræning af Birgit efter 2 blodpropper og af min egen fysiske kondition. Lars er en meget grundig og lægger et person specifikt træningsprogram, der passer til personens nuværende formåen.

Birgit havde siden blodpropperne haft store problemer med at gå, og hendes venstre ben og arm har været delvist lam, og hun gik meget langsomt, hun går nu normalt igen efter 5 måneders træning.

Vi bruger Lars til at følge op på vore øvelser, for at sikre, at de fastlagte øvelser udføres rigtigt og med de bedste resultater, samt til at justere programmet regelmæssigt med sigte på en fortsat forbedring af konditionen og det fysiske velvære.

Vi kan på det varmeste anbefale Lars som personlig træner ved både handikap problemer såvel som med ønske om forbedret kondition og velvære.

Vänliga Hälsningar

Birgit og Jens Erik Thygesen


Jag tog kontakt med Lars, eftersom jag tyckte att jag behövde hjälp att ändra min livsstil. Jag hade typ 2-diabetes, mitt blodsockernivå låg på 19 (normala blodsockernivå ligger på ungefär 5).  Mitt blodtryck var för högt 210/105 och jag hade stora problem med min rörlighet, vägde for mycket och hade ofta ont i ryggen.

Vi arbetar ständigt mot de mål vi satte i början, och resultaten har blivit fantastiska. Jag har inte längre typ 2-diabetes, mitt blodsockernivå ligger nu på ungefär 3,5.  Jag har blivit mycket starkare och är mycket rörligare i hela kroppen. Jag har märkt att jag tycker att det är lättare att gå, och kollegerna på mitt jobb har sagt att de tycker jag är blivit mycke piggare. Mitt blodtryck är ner till en normal nivå. Jag har mycket mer energi, mitt minne är bättre, jag har gått ner i vikt, äter mer frukt & grönt  och jag har inte ryggont längre.

Vänliga Hälsningar

Göran Swenning, enskilda företagare


Jag har alltid tyckt om att röra på mig och tränat på motionsnivå. Efter min graviditet fick jag problem med ryggen, och spänningar i nacke och axlar resulterade i huvudvärk och migrän som dök upp allt oftare. Träningen som jag tidigare alltid mått bra av ex. yoga, Bodypump och löpning, gjorde problematiken än värre.

Jag bad Lars om hjälp, förstod varför tidigare träning inte fungerade längre och mötte en kunskap om kroppen och träning som jag inte har stött på tidigare. Från dag 1 blev jag av med huvudvärk och migrän! Ryggen tog längre tid, men efter några månaders träning kan jag nu lyfta och bära min dotter utan att känna av det i ryggen.

Med vänlig hälsning

Pernilla Hjalmarsson, enskilda företagare


Jag har i flera år haft mer eller mindre värk och stelhet i nacke och axlar. Tillslut hade jag så ont att jag även var tvungen att ta värktabletter, något jag undvek i det längsta. Men för att överhuvudtaget kunna fungera på arbetet som förskollärare och i min vardag hade jag inget val.  Att ta så mycket värktabletter var ju inget jag egentligen ville, så för ett år sedan tog jag kontakt med Lars och han gjorde upp ett personligt träningsprogram åt mig.

Han är så proffsig och trevlig. Noggrann och påläst och förklarar tålmodigt när jag inte förstår eller kommer ihåg hur övningen ska göras. Han delar med sig av all den kunskap om hur kroppen fungerar mm och är alltid uppdaterad med de senaste rönen inom området.Jag har inte tränat styrketräning förut men har upptäckt att det är riktigt roligt och har gett bra resultat!

Nu är värken borta och jag är betydligt rörligare i hela kroppen. Fortfarande lite stel i axlar och nacke, men det blir sakta men säkert bättre. Träningen fortsätter jag med några gånger i veckan och jag har blivit så mycket bättre att jag även klarar av att gå på yoga och sh´bam. Jag vill varmt rekommendera Lars.

Vänliga Hälsningar

Lena Olsson, förskollärare


Jag tränat med hög frekvens under de senaste 8 åren och har ett brinnande intresse för friskvård och träning. Tidigare hade jag fokus på att enbart bygga på storlek, men de intresset fick ge vika för att istället bygga en så athletisk och funktionell kropp som möjligt. Jag tog kontakt med Lars och de blev en vändning.

Från att ha sett hans “knepiga” övningar och avfärdat dem som trams, insåg jag hur bra de egentligen fungerar! Jag har tränat för Lars under ca 6 månader och i kombination med hans kostrådgivning har jag märkt stora skilnader. Har bland annat gått ner i vikt samtidigt som jag ökat i styrka, något som sägs vara väldigt svårt.

Dessutom har jag kommit igång med min löpning som nu går otroligt lätt och mitt ömma knä är helt borta. Lars tar alltid sej tid om man har frågor, förklarar ingående och ger tips och råd.

Keep up the good work

André Hill, arbetsledare


Jag är orienterare, 53 år, och har tränat sedan ungdomsåren. Förutom teknikträning har det blivit en ganska ensidig löpträning i terräng. Jag har opererat meniskerna för ca 5 år sedan och har även artros i knälederna. I höstas blev smärtan för svår och jag blev mycket ledsen när jag fick beskedet att jag måste sluta att löpträna i den omfattning jag gör, kanske helt och hållet. Jag vill kunna tävla i orientering minst 30 år till!

Jag har gått till idrottskademottagningar ett flertal gånger under mina ca 35 år av träning. Mest för problem med knä och höfter/ljumskar. Man har pratat om att fotledspronation och olika längd på benen har haft betydelse. Ingen har påtalat att jag vrider knäna och höfterna inåt – förrän nu Lars. Jag har blivit medveten om att jag faktsikt vrider knäna inåt varje gång jag sätter mig och reser mig, när jag går och när jag springer.

Jag gick till Lars med tanken att få hjälp med att hitta alternativa träningsformer som funkar för mig trots knäproblemen. Lars har fått mig att tänka annorlunda. Att träna på gym passar inte mig, men Lars har lyssnat på mina önskemål och gjort program, som jag kan genomföra hemma. Efter att ha tränat ett par månader, känner jag mig betydligt starkare och har börjat rätta till invanda, felaktiga rörelsemönster. Jag har mindre ont i knäna och även i ryggen, som belastas hårt i mitt arbete. Trots mycket mindre löpträning har jag blivit snabbare. Sammanfattningsvis vill jag säga att Lars är påläst och kunnig och har en förmåga både att lyssna och lära ut.

Med vänlig hälsning

Ingela Ekelöv, orienterande förskollärare


Med mitt jobb som resande säljare då jag sitter antingen på kontor eller reser i bil så har jag ett väldigt stilla sittande jobb. Även med dagens bilstolar så känns ca 6000 mil om året i ryggen. Jag har varit aktiv vid sidan om mitt arbete i stort sett hela mitt liv, men jag känner att med just kettlebell så har jag aldrig varit så bra i min rygg som efter jag börjat träna detta.

Eftersom jag reser så mycket så blir det ibland bara ett pass i veckan med kettlebell, men det ger ändå en enorm skillnad för min rygg. Jag känner att jag har en helt annan stabilitet i min rygg och höft. Med detta så känner jag sällan den stelheten när jag går ur min bil. Jag kan bara lovorda alla att prova på kettlebell.

Med vänlig hälsning

Martin Streimert, resande säljare


Eftersom jag aldrig någonsin hade satt min fot på ett gym innan jag började på Träningsstudio Nionde tänkte jag att det är nog lika bra att anlita en såndär personlig tränare. Sagt och gjort, jag fick kontakt med Lars.

Jag vet inte riktigt vilka förväntningar jag hade men jag blev verkligen positivt överraskad. Lars förklarar allt tills jag säkert förstår hur han menar. Han visar tydligt och har hela tiden gott om exempel att komma med. Jag känner att min träning ger resultat, mina muskler har absolut blivit mer “tonade” precis som jag ville. Och jag känner att jag mår bättre på flera plan.

Lars har alltid ett uppmuntrande leende och svarar så tålmodigt på mina frågor. Han gör att det känns roligt att träna. För min egen skull!

Med vänlig hälsning

Linda Jacobssen, 2-barnsmamma


Med ett stillasittande kontorsarbete kände jag att jag hade behov av ett mer individuellt anpassat träningsschema och därmed tog jag via Nionde Träningsstudio kontakt med Lars. Efter samtal om mål och test av min fysiska kapacitet fick jag mitt nya schema med många nya övningar som på kort tid har gett resultat.

Resultat efter de mål vi från början satt upp tillsammans; att bli starkare i bland annat rygg och få mer fasta muskler. Att jag dessutom minskat en byxstorlek är bara en bonus! Jag har tränat i många år innan jag fick kontakt med Lars men aldrig riktigt känt att jag nått några resultat för alla timmar jag lagt ner. Med Lars träningsschema har träningen blivit både mer effektiv och inspirerande.

Med vänliga hälsningar

Maria Eriksson, agronom


Lars er en meget indfølende og tålmodig underviser, der har blik for det individuelle behov hos eleven. Han er meget vidende ang. det felt, han undervisser inden for, og er særdeles god til at omsætte denne viden til forklaringer, som også eleven kan forstå. Denne kompetence gør, at man føler sig tryg ved at modtage hans undervisning.

Lars har en omgangsform der er venlig og imødekommende, og dette præger tonen på hele undervisningsholdet. Det er derfor med glæde, at jeg medgiver Lars mine varmeste anbefalinger som underviser.

De venligste hilsener

Anne Hjarnaa, lektor Københavns Universitet


To have Lars as an instructor adds true value to my training. Lars concept with Neuromuscular Activation Warm Up and Kettlebell training are both new experiences for me and fits well into my ideas of keeping myself fit.

Lars guidance gives me a well balanced training and adds strength and balance to my body and in that way harmony.

Kind Regards / Med vänlig hälsning

Johan Larsson, Lead Auditor


Träning med Kettlebells är väldigt effektiv och bra träning för hela kroppen. Det stärker core muskulaturen i stående, starka höfter tillsammans med stark mage och rygg. Det är funktionell träning som leder till att vi lättare klarar vardagens krav.

Lars är en inspirerande och kunnig instruktör som förmedlar sina kunskaper på ett lättförståeligt sätt. Lars ger individuella instruktioner under sina gruppträningar, vilket är väldigt viktigt för att undvika skador och för att få in ett riktigt rörelsemönster. Det är alltid lika kul och utvecklande att gå på Lars träningspass!

Med vänlig hälsning

Carina Jöneros, Sjukgymnast


Efter att ha tränat i stort sett varje dag i hela mitt vuxna liv har jag haft ett längre uppehåll i och med att jag blev mamma för första gången under senhösten.

Lars kettlebell-pass har hjälpt mig att komma igång igen, träna på rätt sätt och stärka hela kroppen. Det passar mig även utmärkt att man tränar alla stora muskelgrupper på en gång då jag inte längre har lika mycket tid till träning.

Lars är väldigt mån om att se till att alla gör övningarna på rätt sätt och att man förstår varför man ska göra på det sättet han visar, vilket minimerar risken för skador både när man tränar och i vardagen.

Med vänlig hälsning

Helena Drost, ekonom och nybliven mamma


Vill tacka dej Lars för dina inspirerande Kettlebells pass, ditt stöd och för dina goda råd till mej som betydligt minskat smärtan i mina knä. Har börjat träna igen efter år med skador och ont. Har fått en riktig nytändning och tycker det är superhärligt med känslan att börja få tillbaka kontrollen på min kropp och känna mej stark igen.

Kan verkligen rekomendera ett pass Kettlebell för er som aldrig provat, man blir beroende. Naturligtvis ska ni gå på Lars pass.

Med vänlig hälsning

Lena Bergström, kettlebelladdicted