Månadens övning (april 2010) Body Saw


Body Saw startBody Saw final

Body Saw skiljer sig avsevärt från den vanliga plankan eftersom den är mycket svårare, så detta är ett perfekt övning till dem som har tränat olika versioner av plankan under ganska lång tid. En extra bonus för body saw övningen är att du också tränar stabiliteten i skuldrorna, särskilt tränar du serratus anterior (också kallad främre sågmuskeln eller boxarmuskeln) en muskel som är normalt inte är tillräckligt stark, vilket kan skapa en instabil axel, som i sin tur kan leda till skador.

Lägg märke till att ländryggen i body saw hålls i en neutral position. Här är det viktigt att det går en linje ner genom kroppen och att det inte får finnas någon rörelse i ländryggen. Linjen ska gå från huvudet till foten.

När du gör övningen ska du spänna magen som om du förväntar dig ett slag där, när du gör detta blir Rectus abdominis, external oblique, internal oblique och transverse abdominis spända som en enhet och skapar en ”superstabilitet” som är större än summan av de enskilda musklerna. Gör tre set av 15 reps.

 

Leave a Reply