Kettlebell Essentials

Jag erbjuder en 3 timmars workshop i kettlebellträning, målet med workshopen är att deltagarna blir bekväma med kettlebells, samt att de får en grundlig genomgång av alla basövningar och de olika träningsmetoderna. Alla deltagarna får en workshopmanual som innehåller beskrivningar på alla de övningar som vi går igenom.

Som deltagare i workshopen får du noggranna instruktioner och du gör övningarna i din egen takt. Du får hjälp med att justera dessa övningar hela tiden (så att du gör dem rätt). Därför kan du lätt träna på detta sätt även om du inte har tränat med kettlebells tidigare.

“Jag känner att med just kettlebell så har jag aldrig varit så bra i min rygg som efter jag börjat träna detta. Jag känner att jag har en helt annan stabilitet i min rygg och höft. Läs flera referencer här.

En Kettlebell är konstruerad som en kanonkula med ett handtag på. Den unika designen (förskjutningen av tyngdpunkten) ger enligt Pavel Tsatsouline två stora fördelar: 1. Man tränar mycket effektivt axlarnas flexibiliteten och stabilitet. 2. Förmågan att träna säkert “overspeed eccentric work”, något som skapar lysande resultat för att öka den styrka som dina höfter, ben och rygg kan generera.

Kettlebells är en funktionell träning som påverkar hela kroppen, vilket ger ökad styrka, bättre flexibilitet och kondition. Resultatet är en balanserad och hälsosam hållning och mer energi.

“Träning med kettlebells är väldigt effektiv och bra träning för hela kroppen. Det stärker coremuskulaturen i stående, starka höfter tillsammans med stark mage och rygg. Det är funktionell träning som leder till att vi lättare klarar vardagens krav” Läs flera referenser här.

Workshopen tar ca. 3 timmar.