Filmer som får dig att tänka på din hälsa

 Alla dessa filmer har jag sett de senaste 3 åren, och även om jag inte altid håller med till 100% vad som sägs i filmerna, har de alla ändå fått mig att  tänka på vissa saker, dessutom varde bra underhållning. Här fölger en kort sammenfattning.

 

Food Inc är en allvarlig titt i USAs livsmedelsindustri och hur den mat vi äter tillverkas.


Food Matters undersöker hur den mat vi äter kan hjälpa eller skada vår hälsa.Dietister, naturläkare, läkare och journalister att tittar på ämnen som ekologiska livsmedel, mat och rå mat.

Simply Raw är en dokumentär som skildrar sex amerikaner med diabetes som försöker förändra sin kost.

Super Size Me berättar om Morgan Spurlock som granskar hur hälsan påverkas av den amerikanska snabbmats industrin, genom bara äta McDonalds mat för en månad.

Fat, Sick, & Nearly Dead är en film som skildrar Joe Cross personliga uppdrag att återfå sin hälsa. Eftersom läkare och konventionella mediciner inte kan bidra till en långsiktig lösning, ser Joe som det enda alternativet att använda kroppens förmåga att läka sig själv. Han tar bort alla bearbetade livsmedel från sin kost och han lovar sig själv, bara att dricka färsk frukt/grönsaks juice under 60 daga.

Forks Over Knives undersöker påståendet att de flesta, om inte alla, av de degenerativa sjukdomar, som drabbar oss, kan styras eller botas genom att utesluta animaliska biprodukter och bearbetade livsmede i vår kost.

Sweet Misery är en sammanfattning av vad många i det amerkanska medicinska samfundet har uttryckt under de senaste årtiondena om säkerheten för aspartam sötningsmedel. Finns det ett samband med sötningsmedel Aspartam och sjukdomar?

Nourishing Traditional Diets: The Key to Vibrant Health är en grundläggande introduktion av Weston A. Price arbete. Han reste till naturfolk runt om i världen som fortfarande ätter sin traditionella mat, och studerede deras kostvanor.

 

Leave a Reply